Objavljeno dana

Kako se pravi instant kafa? Odgovor je:

Slika Za Blog Kako Se Pravi Instant Kafa

Brzo, lako i jednostavno

 Da li postoji osoba koja nije upoznata sa pojmom instant kafe? Teško. U narednih par rečenica i pasusa biće reči o tome kako se pravi instant kafa, od čega nastaje, da li je sigurna po zdravlje, kakve vrste postoje, a možda otkrijete i nekoliko stvari koje niste znali. Instant kafa se dobija procesom dehidratacije zrna kafe. Dakle, zrna kafe se kuvaju, zatim se posebnim procesima uklanja sva voda i kao krajnji rezultat se dobijaju kristali koji mogu da se nađu na rafovima u obliku granula ili finog praha. Instant kafu je 1890. patentirao David Strang na Novom Zelandu. Najveću popularnost je dostigla tokom 20. veka i zadržala je do dan danas.

Srećna šolja i srećan početak dana

Idealan recept za instant kafu kao i srečan početak dana ne postoji zato morate da ga kreirate sami i po svom ukusu, međutim par koraka je uvek isto. Kako se pravi instant kafa? U omiljenu šolju stavite kafenu kašičicu do dve (zavisi koliko jaku kafu volite) instant kafe iz tegle ili ukoliko koristite kesice za jednu upotrebu, sadržaj prelijete prokuvanom vodom i dobro promešate kako bi se prah lepo rastvorio. Količina vode takođe zavisi od vas, uglavnom je to oko 100-150 ml. Mleko i zaslađivače dodajete nakon vode. Kesice instant kafe već sadrže idealnu razmeru kafe, mleka i šećera pa ukoliko vas nenajavljeni gosti iznenade, ne morate da brinete da li imate mleka u frižideru. Ukoliko pak želite šolju kafe kao u omiljenom kafiću, u odgovor na pitanje “Kako se pravi instant kafa?“ dodajte stavku mali ručni mikser. Mikserom izmutite sadržaj nakon dodavanja vode dok ne dobijete gustu penu, pa tek onda sipajte odgovarajuću količinu mleka.

Slika Za Blog Srećna šolja I Srećan Početak Dana
Amigo Instant kafa u teglici

Prepoznatljivost ukusa kao glavna osobina

 Sada kada vas je privukao veoma jednostavan proces kako se pravi instant kafa, da popričamo o uticaju kafe na organizam. Instant kafa ima drugačiji ukus od tradicionalno pripremljene kafe, da li će vam se svideti zavisi od ličnih preferencija, a kada se govori o zdravlju, štetan sastojak oba tipa kafe je kofein. Mlevena kafa ima više kofeina od instant kafe koja dobar deo svog kofeina izgubi tokom procesa proizvodnje. Kako se pravi instant kafa tj. koliko kašičica praha ili granula stavite u svoj napitak i koliko šoljica kafe se dnevno konzumira je presudno. Najbitnija, kao u svemu, je umerenost. Što se tiče naše instant Amigo kafe, kako u tegli tako i u kesicama, možete biti sigurni u kvalitet sirovina, jer smo birali isključivo najbolja zrna sa prepoznatljivim Amigo ukusom i mirisom. Obilje aroma i pakovanja je sigurno jedan od faktora koji će vas delimično osvojiti.